Followers

Monday, December 24, 2012

Seorang yahudi ekstrim akhirnya memeluk IslamMikhail Chernovska adalah seorang Yahudi Ekstrimis yang menyatakan keislamannya, mendedahkan semangatnya ingin melihat Khilafah islamiyyah tegak dengan Al-Quds sebagai ibukotanya. “Sungguh aku telah mendapat petunjuk. Sebabnya hanya satu, kerana aku ingin mencari kebenaran “ungkap Mikhail.Hal ini dismapaikan oleh laman harakatut tauhid Al-islamy selasa 8 November 2011.
Mikhail mempunyai nama hijrah Muhammad Al-Mahdi mirip dengan nama seorang imam yang dijanjikan Rasulullah SAW di akhir zaman yang akan membawa keadilan dan menegakkan Dinullah dimuka bumi. Mahdi adalah seorang Yahudi yang berasal dari Azerberijan yang kemudian berhijrah ke Palestin setelah masuk Islam.

Tempat tinggal Mahdi sekarang tepat di kota Hebron tepi barat. Ia lahir di baku, Azerbeijan 37 tahun yang lalu. Lelaki asal Azerbeijan ini hidup di tengah-tengah keluarga yang ektrim. Ia hijrah ke Israel pada awal 90an.


Hebron adalah tempat pembunuhan seorang Yahudi radikal, Baruch Goldstein, di gua para leluhur. Pada saat itu ada sekitar 29 muslim yang merasakan pengaruh dari pembunuhan tersebut. maka bersamaanitu Mahdi memutuskan untuk pindah ke pemukiman Kiryat Arba, di mana dia tinggal bersama pahlawan dalam pandangannya pada waktu itu, Goldstein, dan bergabung dengan penduduk ekstremis.

Dia menambah bahawa perbincangan agama dan falsafah dengan seorang Palestin yang mempunyai Kraja, untuk memperbaiki kereta di Hebron, membuatnya meninjau pandanganya secara berperingkat, sehingga masuk Islam dan kembali ke Baku dalam rangka menikahi seorang Muslimah. Mahdi mendedahkan bahawa ia mendapat sambutan yang hangat dari jirannya yang baru di Hebron, walaupun darahnya Yahudi.
Ia mendedahkan kepada wartawan AFP apabila mengunjunginya di rumah “Aku dulu penduduk ekstrimis dan bermusuhan dengan mereka, tapi mereka melayan aku seperti seorang kakak bagi saya dan menawarkan bantuan” kenang Muhammad Al-Mahdi. Fakta yang merujuk pada kehidupan Mahdi, di Kiryat arba, seolah-olah tidak mungkin, setelah ia masuk Islam dan berkahwin dengan Sabina muslimah. Yang mempunyai 4 anak setelah hidup bersamanya. “Parta penduduk menyerang saya beberapa kali, dan melemparkan batu di rumah saya, dan menulis slogan-slogan di dinding mengundang saya untuk meninggalkan tempat itu” ujar lelaki berusia 37 tahun itu.

Dia menambah “Kemanapun kita pergi kita mengalami gangguan, kerana isteri saya mengenakan tudung, dan berulang kali dipersoalkan oleh pasukan keselamatan, tapi yang aku peduli adalah bahawa anak-anakku hari ini adalah Muslim, dan mengikuti agama yang telah aku pilih”. Ia sangat bersemangat untuk melihat Khilafah Islamiyyah tegak dengan Al-Qus sebagi ibukotanya.

Ia menegaskan: “Saya menyedari bahawa agama Yahudi ada banyak yang percanggahan, dan bahawa Islam adalah agama kebijaksanaan dan kebenaran, saya telah mendapat petunjuk kerana saya mencari kebenaran, itulah satu-satunya penyebab keislamanku” tandas Al-Mahdi seraya mengakui kebaikan temanya Zalloum, pemilik karaj, yang telah menjadi sebab ia mendapatkan hidayah.

Zalloum mengakui bahawa sejak awal mengnal Mikhail yang muncul dalam [persepsinya adalahMikhail orang yang baik tidak seperti penduduk kebanyakan di Kiryat Arba. Ia sering berdialog masalah agama dan falsafah dengan Mikhail sampai suatu saat ia berkata pada Mikhail: “Kalau tidak aku menjadi Yahudi melalui kamu, kamu yang masul Islam melalui aku, setelah enam bulan perbincangan, akhirnya ia mendapatkan hidayah masuk Islam” ungkap Zalloum.

Zalloum menambah: “Memang benar bahawa Michael menjadi Muhammad al-Mahdi, namun ia tidak boleh melepaskan semua Budaya Yahudi, Fushm Bintang Daud di salah satu tangannya akan mengingatkan bahawa dia adalah seorang Yahudi, walaupun ia meneruskan hari pada prestasi dari solat wajib tepat waktu dan membaca Al-Quran “. (Yy / khabarislam.wordpress.com / voa-islam)

28 comments:

Kak iman said...

allah maha besar..

Muhammad said...

Malam Maulidur Rasul Yayasan Al Jenderami : http://pondokhabib.files.wordpress.com/2013/02/poster-konsert-kesenian-islam.jpg.

Maulidur Rasul Putra Jaya : http://pondokhabib.files.wordpress.com/2013/02/424148_10151274801348515_93465642_n.jpg.

Koleksi Ceramah Agama : http://ceramahagamabaru.blogspot.com/

Kitab & Majalah : http://kitabhabib.blogspot.com/

Facebook Pondok Habib : http://www.facebook.com/pondokhabib

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

shuaib khan said...

In spite of the fact that it gives off an impression of being more troublesome than beginning a blog devoted to your own pet's life, the fundamental strides of beginning such an astonishing and accommodating asset are comparable.

Digital Technology Institute

Kushagra said...

hey check out my website that aims at the art culture and history and how it fares in the modern world. studio 66 tv

Saquibthetic said...

Very Nice Blog I like the way you explained these things. I hope your future article will help me further.
interior designer in gurgaon

Web Gross said...

Thank You for sharing very useful information and We create memorable impressions through our Website Development Services Delhi and keep share more information.

Web Digital said...

Thank You for share very useful information and If you hire an SEO services Delhi for your domain and through a contract Us and keep share more information.

Freelancer Book said...

SMO Course Delhi with the help of smo you can grow your business in Social Media.

John said...

Thanks to the benefits provided by the SEO Course Delhi contact us for more services like SEO Services Delhi

Freelancer Book said...

This blog very useful to everyone and keep share more information

SEO Services Delhi | Digital Marketing Freelancer | Seo Freelancer

John said...

Find the best Digital Marketing Expert Delhi and Cheapest Digital Marketing Services Delhi call us +91-9910199721

Freelancer Book said...

So you can save your lot of time by hiring SEO Freelancer or if you want to learn full SEO Course Delhi

Pooja said...

Find more Information about SEO
Advance SEO Course

Digital Marketing Freelancer
Digital Marketing Freelancer

Digital Marketing Freelancer
Digital Marketing Freelancer

Digital Marketing Freelancer
Digital Marketing Freelancer
Digital Marketing Freelancer

Pooja said...

off page seo techniques
Youtube Earning
seo course in delhi
seo course in delhi

Mia Khalifa Fashion said...

Are you searching for private limited company registration in Dhaka, Bangladesh? Legal Adda is a leader in online pvt ltd company registration in Bangladesh.
Company Registration in Bangladesh
Smart Outsourcing Solutions is the best company and providing Static, Dynamic, E-commerce,Online Shopping and News Portal website development, Domain Registration, Cheap Web Hosting, Cloud Hosting, WordPress Hosting, Reseller Hosting,
Virtual Private Server (VPS) and Dedicated Hosting,Internet Marketing/Digital Marketing like SEO,
outsourcing institute

poojasharma said...

Great Blog
Content Writers
Content Writers
Content Writers
Content Writers
Content Writers

Amit Gupta said...

Very good blog post I liked it, thank you for this content.
Content writing services Noida

John_content Writer said...

This blogs really have very useful information and keep share more information. https://thewebgross.com/content-writing-services-delhi-india/

seo said...

Thank you for sharing very informative information and find the 100% dofollow Free Bookmarking Submission 2021

yahoo mail login said...

AOL Com Homepage
Aol Homepage

yahoo mail login said...

AOL support

How To Block Emails on AOL

Aman Sharma said...

I am really impressed with this blog post where I got informative idea and tips Content writer, thanks for sharing the valuable post with us and keep posting new blogs after all I follow your daily blog posts.

Amit Gupta said...

It's an amazing blog post where I got useful information and post new blogs because I am your daily blog reader here you can get the Social media agency Dubai.

yahoo mail login said...

Create AOL Email
AOL New Account

Create aol said...

Remote support AOL com

Mike said...

Blog has influenced me lot by it's unique idea and got easily help in my work, thanks for sharing the informative ideas with us and also check for more detailed information
Digital marketing agency , Digital marketing agency
Digital marketing agency , Digital marketing agency
Digital marketing agency

backlinksnew said...

very useful information and We create memorable impressions through our Website Design Dubai
https://www.si3.ae/website-design/

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...