Followers

There was an error in this gadget

Friday, July 15, 2011

Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

newRM5b Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

Salam semua.. entri kali ni saya nak share satu perkara yang agak menarik dengan anda semua..

Ada simbol illuminati pada not kertas ringgit Malaysia? Subhanallah..betul kah? sebenarnya saya pun baru tahu juga perkara ini dari seorang sahabat yang nama glemernye “Baha” (die pun tahu dari orang lain jugak).. so, disebabkan perkara ini memang menarik perhatian maka saya mengambil keputusan untuk menyiasatnya dengan lebih lanjut.

Pertama sekali, jom kita check simbol ini pada ringgit kita,

ringgit 50 back Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

rm10 marked Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

Malaysia 1 Ringgit 2000 P 39 UNC Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

Apa yang saya tandakan dengan dakwat merah itu adalah gambar seekor kijang. Tetapi betulkah itu seekor kijang?

Malaysia 1 Ringgit 2000 P 39 UNC 1 Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

Sebenarnya, lebih tepat lagi, simbol ini adalah sebenarnya milik Bank Negara Malaysia

25 2 09 bnm Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

Ok, apa yang peliknya tentang lambang kijang ini kan? Cuba anda perhatikan, adakah ia benar – benar melambangkan kijang?

Perkara yang aneh disini adalah kerana ciri fizikal Kijang adalah berekor PENDEK!, manakala simbol haiwan diatas adalah berekor panjang..

Sebenarnya haiwan diatas adalah simbol seekor anjing..!

lambangkelantan Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

kijang adalah mempunyai ekor yang pendek

clip image001 Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

Dalam logo tersebut itu pula terdapat simbol matahari dan bulan.

Untuk makluman semua,bulan dan matahari merupakan sembahan masyarakat pada zaman dahulu, ataupun lebih dikenali masyarakat yang menganut agama pagan(menyembah alam). Masyarakat Mesir Purba telah dicatatkan menyembah matahari sebagai tuhan yang dikenali sebagai Amon-Re (Tuhan Matahari bermata satu). Catatan ini sering ditemui melalui ukiran pada makam Firaun dan Pyramid

Manakala anjing itu pula kelihatan sperti PharaohDog/Pharaoh Hound yang merupakan lambang kepada Mesir Kuno. Lambang anjing pada masyarakat mesir kuno juga melambangkan Dewa Anubis. Lambang ini sememangnya salah satu simbol identiti bagi pergerakan Freemason.

Adakah satu kebetulan atau sesuatu yang memang telah ditetapkan?

Pharaoh by Drocan Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

clip image002 Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?

Saya periksa laman web BNM. Bank Negara tertubuh di bawah Ordinan Bank Negara Malaya 1958. Saya pun rasa Bank Negara bawah Kerajaan. Dia tulis situ, Bank Negara Malaysia ialah sebuah bank pusat/induk untuk Malaysia. Tapi dekat laman web BNM tak ada pulak tunjukkan Carta Organisasi. Tak ada pun tunjuk bawah Kerajaan ke Kementerian mana ke. Jadi siapa sebenarnya pemilik Bank Negara?

Bank Negara ni GLC ke? Syarikat berkaitan kerajaan ke? Antara tugas Bank Negara dinyatakan di situ, menasihat Kerajaan dan mempengaruhi suasana kredit negara. Mengapa dia yang menasihat Kerajaan? Mesti handal orangnya.

discover punya discover, saya telah terbaca satu artikel

Pada tahun 1958, siapa cerdik pandai Malaysia yang layak menasihat Kerajaan dalam suasana baru Merdeka? Jadi saya pun periksa siapa Gabenor pertama Bank Negara? Ok, Tan Sri W H Wilcock.

Saya tak hairan lah tentang ini, memang ramai bekas Penjajah kita yang masih membantu kita semasa kita baru lepas merdeka.

Cumanya persoalan saya, Bank Negara Malaysia ini di bawah siapa? Masih belum terjawab dari Laman Web Bank Negara sendiri. Bank Negara Malaysia punya 2 pejabat di luar negara, 1 di US dan 1 lagi di UK. Saya juga pernah terbaca tentang satu artikel tentang kaitan satu pergerakan dengan bank negara malaysia

Saya risau maklumat yang saya dapat ini satu fitnah jahat terhadap Bank Negara kita. Jadi saya harap kesalahan maklumat saya ini ditegur dan diperbetulkan.



Sumber: Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia? | Aku ISLAM http://akuislam.com/blog/fakta-menarik/simbol-illuminati-pada-ringgit-malaysia/#ixzz1SEfSfPFj

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...