Followers

There was an error in this gadget

Monday, August 8, 2011

Panas! Bendera Israel dalam syiling baru Malaysia?

Pandangan anda berkenaan artikel ini?

MUNGKIN ramai pembaca yang sudah mengetahui tentang berita kemunculan matawang syiling baru Malaysia yang diumumkan di laman sesawang rasmi Bank Negara Malaysia baru-baru ini [BNM].

Pembaharuan yang jelas boleh diperhatikan, Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan duit syiling berwarna kuning keemasan dengan nilai RM 0.50 dan RM 0.20 di samping duit syiling bernilai RM0.10 dan RM0.05 bewarna perak dengan cetakan corak yang baru.

Namun begitu, satu perkara yang agak mengejutkan apabila dilihat jelas terdapat cetakan corak "Star of David" yang menyerupai bendera Israel pada duit syiling baru bernilai RM0.10. Rujuk gambar di bawah ini.Persoalannya, adakah "Star of David" sengaja dicetak pada duit syiling terbaru ini atau ia skadar suatu kebetulan? Apa perlunya lambang bintang enam ini diguna untuk menggantikan lambang bulan dan bintang pada syiling lama?

Jika dilihat, lambang bulan dan bintang pada duit syiling sebelum ini menggambarkan Islam sebagai agama rasmi Malaysia. Jika "Star of David" pula digunakan, adakah ia menggambarkan sokongan secara tersirat Malaysia kepada negara Yahudi Israel dan agenda Freemason?

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/08/panas-bendera-israel-dalam-syiling-baru.html#ixzz1URNuy9e7

4 comments:

BizKomputer said...

perancangan yahudi akn sentiasa ada hnga ke hari kiamat, sama2 kita trus kuatkn iman dgn cara ikut semua perintah Allah & sunnah Rasulullah (Al-Quran & Hadis)...

Gemparkzz said...

bersedialah wahai rakyat Malaysia, sekarang sudah tiba giliran kita..

Hideossle said...

bahaya...inilah padah bila umat islam meringan-ringankan islam dan mengagungkan hiburan

Chief Editor said...

mmg le anti yahudi.. tapi kengkadang tu runsing juga.. pantang ada iras iras skit.. nak pangkah ajer. Barang2 israel duk dibeli makan juga

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...