Followers

Tuesday, April 26, 2011

"The True Furqan", Quran Sebenar Yang Palsu


The True Furqan, al-Furqan al-Haqq adalah sebuah kitab yang ditulis dalam bahasa arab. Kitab ini menyerupai Quran tetapi mengandungi ajaran Kristian tradisional.

Antara isi kandungan The True Furqan. Klik gambar untuk paparan lebih jelas

Berdasarkan laporan Baptist News, The True Furqan ini telah diterbitkan pada April 1999 oleh Al-Mahdy (seorang executive committee dalam Project Omega 2001). Kitab palsu ini di terbitkan kerana Al-Mahdy mendakwa bahawa umat Islam sekarang tidak menerima masej yang sebenar di dalam kitab Quran sekarang. Kitab palsu ini dikarang oleh Al Saffee dan Al Mahdee dan di terjemahkan ke dalam bahasa inggeris oleh Anis Shorrosh yang percaya bahawa Nabi Muhammad s.a.w adalah seorang Dajjal. Kitab ini mengandungi 77 surah termasuk prolog dan epilog.

Anis Shorrosh

Sesetengah Umat Islam percaya bahawa kitab palsu ini dicipta oleh puak puak Israel dan Amerika untuk menjatuhkan agama Islam. Sebuah surat khabar Mesir, Al-Usbu melaporkan bahawa The True Furqan ini diterbitkan secara kerjasama langsung dengan Israel dan di atas arahan Presiden U.S, George Bush.


Sumber :
http://zharifalimin.blogspot.com/2011/04/true-furqan-quran-sebenar-yang-palsu.html

2 comments:

cdahae said...

macam2 agenda dorang ni....

Gemparkzz said...

anis shorrosh ni skg kne penjare sbb ditangkap dlm percubaan utk membakar apartment die.. hish die ni, harap je org palestin, tp sokong israel..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...